2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Maszk nélkül tartották a húsvéti misét Reimsben

Hirdetés

Maszk nélkül tartották a húsvéti misét Reimsben

A járványügyi korlátozások megszegése miatt eljárás indult szerdán a kelet-franciaországi Reimsben, amiért két húsvéti misén sem a papok, sem a hívek nem viseltek maszkot – írja az MTI.

Előző nap a párizsi ügyészég indított vizsgálatot mások veszélyeztetésének gyanúja miatt a párizsi Saint-Eugène-Sainte-Cécile-templom mintegy négyórás szombati hagyományos szertartása miatt, amelyen a résztvevők nem viseltek maszkot, és nem tartották be a védőtávolságot.

Reimsben a vádhatóság egy, a helyi sajtóban megjelent cikk alapján rendelte el a nyomozást, amelyben egy önkormányzati képviselő kikelt amiatt, hogy a Sainte Jeanne d’Arc-templomban tartott húsvéti miséken nem tartották be az egészségbiztonsági intézkedéseket. A helyi politikus a Facebookon fedezte fel a szombaton és vasárnap, latin nyelven tartott misékről közzétett fotókat, amelyeken maszk nélkül, szorosan egymás mellett láthatók a hívek és a papok.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/08/maszk-es-vedotavolsag-nelkul-tartott-husveti-misek-miatt-indult-eljaras-franciaorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open …