2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Másfél héten belül minden amerikai felnőttnek elérhetővé teszik a vakcinát

Hirdetés

Másfél héten belül minden amerikai felnőttnek elérhetővé teszik a vakcinát

Két héttel az eredetileg kitűzött május 1-jei határidő előtt, már április 19-re elérhetővé teszik az oltást minden felnőtt számára az Egyesült Államokban – jelentette be Joe Biden amerikai elnök.

Ez azt jelenti, hogy kivétel nélkül minden 18. életévét betöltött amerikai jogosulttá válik arra, hogy regisztráljon és megkapja az oltását.

Hirdetés

Az új határidőnek a jogosultság bővítésére nem lesz nehéz megfelelni, lévén, hogy több állam is elkezdte a 16 éven felüliek oltását. Az Egyesült Államokban használt három vakcina (Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson) közül a Pfizeré az, amelyikkel a 16 éven felülieket is lehet oltani. Az amerikai gyógyszergyártó ráadásul nemrég jelentette be, hogy a 12-15 éves korosztály esetében is biztonságos az oltóanyaga. 

Biden közölte azt is, hogy

immár több mint 150 millió dózist (pontosabban több mint 168 millió adagot) adtak be, ebből több mint 62 millióan pedig az összes szükséges dózist megkapták a mintegy 328 milliós Egyesült Államokban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/07/biden-felporgeti-az-oltast-masfel-heten-belul-minden-amerikai-felnottnek-elerhetove-teszik-a-vakcinat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Ismét diákokat raboltak el Nigériában

Egyetemre támadtak a fegyveresek az észak-nigériai Kaduna államban, több hallgatót elraboltak, az intézmény egyik alkalmazottját pedig …