2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mariupol drámája ismétlődhet meg Szeverodonyeckben

Hirdetés

Mariupol drámája ismétlődhet meg Szeverodonyeckben

Vitalij Kiszeljov, a Moszkva által függetlennek elismert Luhanszki Népköztársaság belügyminiszter-helyettese a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek szerda reggel azt mondta, hogy az Azot vegyi üzem föld alatti bunkereiben és műszaki folyosóin 1000-1200 civilt, köztük 127 gyereket tarthatnak fogva az ukrán egységek. Közölte, hogy a létesítményben nincs sem víz, sem élelem, sem gyógyszer.

Kizártnak tartják

Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője kedden lehetetlennek nevezte és elutasította Kijevnek azt a követelését, hogy a civileket az ukrán kézen lévő, több oldalról szorongatott Liszicsanszk felé evakuálják. Emlékeztetett arra, hogy a két város közötti utolsó hidat – mint mondta – Kijev parancsára hétfőn felrobbantották.

Ehelyett azt ajánlotta fel, hogy az orosz erők szerdán 8 és 20 óra között az általuk ellenőrzött Szvatove felé nyitnak számukra humanitárius folyosót.

Hirdetés

A szeverodonyecki szenvedés egyértelműen párhuzamba állítható a mariupoli esettel – ha már az oroszok is ezzel példálóztak –, de remélhetőleg nem lesz hasonló kimenetele az eseményeknek. A BBC egyik ukrajnai haditudósítója hívta fel a figyelmet, hogy korábban már Mariupolnál a megszállók először kihirdették a város felszabadítását, majd ezután <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/15/szeverodonyeck-mariupol-felszabaditas-humaritarius-folyoso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

Újabb részletek derültek ki, hetekig tervezte a merényletet a chicagói lövöldöző

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület …