2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Marine Le Pen: Macron úgy tesz, mintha a nép támogatná őt

Hirdetés

Marine Le Pen: Macron úgy tesz, mintha a nép támogatná őt

Mint ismert, Emmanuel Macron francia elnök pártja és centrista szövetségeseinek Együtt! elnevezésű koalíciója az élen végzett a francia törvényhozási választások második fordulójában, de elvesztette az abszolút többséget a nemzetgyűlésben. A kormánypártnak a következő öt évben 246 helye lesz az 577 fős nemzetgyűlésben, ahol eddig 345 képviselővel rendelkezett. Az abszolút többséghez 289 szavazat szükséges.

A francia politikát érintő újabb jelentős változás, hogy kihívója, Marine Le Pen pártja, a jobboldali Nemzeti Tömörülés 89 képviselővel 1986 után először ismét önálló frakciót alakíthat. A politikusnő azonban lemond pártelnöki tisztségéről, hogy a parlamenti munkára tudjon koncentrálni.

Emmanuel Macron a vasárnapi választás óta tartott első beszédében együttműködésre és kompromisszumra szólította fel a pártokat, miután elvesztette abszolút többségét a parlamentben. A többség kialakítására irányuló szándékát azonnal elutasították – számolt be róla az Euronews.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/23/francia-valasztas-emmanuel-macron-marine-le-pen-nemzetgyules-parlament/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

39 embert tartóztattak le a La Manche csatornán szervezett embercsempészet miatt

A hágai székhelyű Europol sajtóközleménye szerint a letartóztatottak ugyanabban az embercsempészbandában tevékenykedtek. Kis csónakokon vittek …