2021. március 2., keddMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Márciustól bevezetik az ingyenes gyorstesztet Németországban

Hirdetés

Márciustól bevezetik az ingyenes gyorstesztet Németországban

Nemzeti tesztstratégia, hogy március 1-jétől Németországban mindenki jogosult lesz az ingyenes új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) jelenlétét vizsgáló úgynevezett antigén gyorstesztre. Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter  a Madsack német médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerk Deutschland – RND) elmondta, hogy ezután a képzett segítők nélkül elvégezhető tesztek is szerepet kapnak, a tesztek költségeit pedig a szövetségi kormány fogja állni. 

Az antigén gyorstesztet, és az önállóan használható gyorstesztelő termékek ingyenessé tételét  kedden jelentették be – írja az MTI.

Eszerint

az egészségügyi szakszemélyzetet igénylő vizsgálatot gyógyszertárakban és tesztközpontokban lehet majd elvégezni. A rendszer kialakítása a helyi önkormányzatok feladata lesz.

Hirdetés

Amint befejezik a termékek minőségellenőrzését a szövetségi gyógyszer- és gyógyászati termék intézetnél (Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte – BfArM), és megfelelő mennyiség érkezik az országba, az újítást a napközbeni gyermekellátás és a közoktatás működésének szolgálatába állítják, vagyis óvodai és iskolai dolgozóknak, nevelőknek, tanároknak biztosítják az új tesztelési lehetőséget.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/16/nemetorszag-gyorsteeszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Katalán EP-képviselőkkel vállal szolidaritást a Székely Nemzeti Tanács

Katalán EP-képviselőkkel vállal szolidaritást a Székely Nemzeti Tanács

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) szolidaritást vállal azokkal a katalán Európai Parlamenti (EP) képviselőkkel, akik …