2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már szedi áldozatait a majomhimlő

Hirdetés

Már szedi áldozatait a majomhimlő

A spanyol egészségügyi minisztérium hétvégi jelentése szerint július 29-ig mintegy 4300 majomhimlős esetet regisztráltak az országban. A betegek 3,2 százaléka került kórházba, és közülük kettő a hétvégén meghalt – írja összefoglalójában a Politico. Ugyancsak hétvégén jelentették az első, Afrikán kívüli majomhimlőhöz köthető halálesetet Brazíliából is.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentése szerint eddig több mint 11 ezer esetet regisztráltak a járvány kezdete óta az Európai Unió területén.

A legtöbb beteget Spanyolországból, Németországból, Franciaországból, Hollandiából és Portugáliából jelentették.

Hirdetés

A WHO egészségügyi vészhelyzetet hirdetett

Egy hete az Egészségügyi Világszervezet főtitkára azt mondta, hogy 75 országból már több mint 16 ezer esetet jelentettek, és a járvány következtében öten haltak meg. Ebben még nem volt benne a két spanyol és a brazil eset. A vészhelyzeti besorolás a legmagasabb riasztás, amelyet a világszervezet kiadhat, ilyen jelenleg csak a koronavírus-járvány és a gyermekbénulás felszámolása miatt van érvényben.

A WHO egyébként ajánlásokat is készít, amelyekkel arra akarják ösztönözni az országokat, hogy tegyenek lépéseket a vírus terjedésének megállítása és a leginkább veszélyeztetettek védelme érdekében.

Honnan jött a majomhimlő?

Először az 1950-es években azonosították kísérletekhez […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/majomhimlo-jarvany-aldozat-spanyolorszag-fertozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több nőt megerőszakolt egy perverz bűnöző, aki gyógymasszőrnek adta ki magát

A két áldozat, akik feljelentést tettek, külön-külön, két év különbséggel vették igénybe a férfi által …