2021. január 20., szerdaMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már Németországban is megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő brit változata

Hirdetés

Már Németországban is megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő brit változata

Megjelent Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Egyesült Királyságban azonosított mutációja, amely a kutatók szerint akár 70 százalékkal is fertőzőbb lehet az eddigieknél. A Baden-Württemberg tartományi egészségügyi minisztérium közleménye szerint a B.1.1.7 jelzésű mutációt egy nő szervezetében mutatták ki, aki december 20-án érkezett Németországba rokonlátogatásra repülővel az Egyesült Királyságból.

A frankfurti repülőtéren lépett be az országba, és mint minden utasnál, nála is elvégeztek egy koronavírus-gyorstesztet. A lelet pozitív lett, ezért a fertőzött nő házi elkülönítésben van. A repülőtérről családtagjai szállították el autóval.

Mintájának további elemzésével csütörtökön mutatták ki, hogy az eddigi ismert SARS-CoV-2-változatoknál jóval könnyebben terjedő új vírusmutációt hordozza.

000 8XP94M

Hirdetés

Fotó: Tobias Schwarz / AFP

Ami aggodalomra ad okot a B.1.1.7-tel kapcsolatban, az  az, hogy a gyorsabb terjedési képessége mellett a tüskefehérjét érintő változásokat is mutat.

Ebből az egyik nagy valószínűség szerint jobb képességet ad a kapcsolódásban az emberi sejtreceptorokhoz, de az immunrendszerünk „megtévesztésében” és a sejtekbe jutás funkciójában is lehet változás. Utóbbi befolyásolhatja a vakcinák […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/24/nemetorszag_uk_koronavirus_mutacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pénzmegvonással fenyegeti a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke

Pénzmegvonással fenyegeti a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke

Nagyon erős eszközt adtak a kezünkbe az állam- és kormányfők a jogállamisági rendelet támogatásával, amely …