2023. március 31., péntekMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.03.31. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 350,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már lemondtak róla, mégis élve találtak meg a romok alatt egy 15 éves fiút Törökországban

Hirdetés

Már lemondtak róla, mégis élve találtak meg a romok alatt egy 15 éves fiút Törökországban

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat néhány nappal ezelőtt még arról adott tájékoztatást, hogy minden erőfeszítés ellenére nem tudták megmenteni a fiút. Akkor azt közölték, hogy élet és halál között lebegve kellett őt magára hagyni.

A mentőszolgálat a realitásokat figyelembe véve lezárta Ali történetét, és a munkatársak csak a lelkük mélyén bíztak abban, hogy az ő története máshogy is végződhet.

Vannak csodák, és most egy ilyen csodát élünk át a török mentőcsapat tagjaival közösen. Most tettük le a telefont a török mentőcsapat vezetőjével, aki megerősítette a hírt, hogy Ali életben van. A fiú mindenkinél jobban akart élni, és túlélte a lehetetlent

– közölte Facebook-oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, amely a törökországi földrengések túlélői után kutatott.

Hirdetés

Mint írják, a 15 éves fiút a török hadsereg és a helyi mentőcsapatok együttes erővel szabadították ki a romok alól. Az első információk szerint az egyik lábát ugyan nem tudja mozgatni, de örömteli hír, hogy családjával, vagyis három lánytestvérével és az édesanyjával új életet kezdhet.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arról is beszámolt a posztban, hogy török barátjuk meglátogatta Alit a kórházban, és a kisfiú, valamint a családja megköszönte a magyar mentőcsapatok segítségét, a török mentőszolgálat pedig a mentésben való részvételért fejezte ki háláját a magyar kollégáknak.

Ötemeletes épület dőlt rá a családra

A földrengés következtében a 15 éves fiúra és családjára egy ötemeletes épület dőlt rá. Összeszorulva, egymásba akadva, födémek által összenyomva találtak rájuk hat-hét méter mélyen. A ház összedőlésének pillanatában már a lépcsőházban voltak, így az egész család 2-3 négyzetméteren helyezkedett el a romok alatt. 

A fiú életéért a szakemberek 36 órán át küzdöttek.

„A gyermek haldokló édesapja elzárta a testével az utat Alihoz és testvéréhez. Tudtuk, hogy rajta nem tudunk segíteni, így kerülőutat kerestünk, és szép lassan elértük a gyermeket, akinek időközben a lánytestvére is meghalt” – írták még múlt héten a Pest megyei kutató-mentők.

Visszaemlékezésük szerint a negyedik rokonuk Alin feküdt, de ő élettel összeegyeztethetetlen sérülései miatt azonnal meghalt.

TESTÉVEL NYOMTA ÖSSZE A GYERMEKET, MIKÖZBEN A KISFIÚ TESTÉRE EGY AJTÓ ÉS TÖBBTONNÁNYI SÚLY […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/19/torok-kisfiu-tulelo-foldrenges-romok-mentocsapatok-korhazi-kezeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Többen meghaltak a lisztosztásnál kialakult tömegben Pakisztánban

Többen meghaltak a lisztosztásnál kialakult tömegben Pakisztánban

A pakisztáni vezetés a kiszolgáltatott családok támogatására ingyenes lisztosztást kezdeményezett, hogy ezzel segítse a rászorulókat …