2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már látszik a térképeken, hol lesz Bahmut után az újabb vérszivattyú

Hirdetés

Már látszik a térképeken, hol lesz Bahmut után az újabb vérszivattyú

„Az ellenség folytatja a támadást Bahmut városa ellen. Védőink azonban bátran tartják a várost, visszavernek számos ellenséges támadást” – állt az ukránok szerda reggeli jelentésében. Az esti jelentés azonban – árnyaltan és tömören ugyan, de – elismeri, hogy az oroszok támadó akciói helyenként sikerrel jártak.

Bahmut, Avgyijivka és Vuhledar már hónapok óta az orosz–ukrán háború gócpontját képezik. A Liveuamap háborúfigyelő térkép adatai szerint pedig Avgyijivka és Bahmut közelében lassan összezárul a harapófogó. Vuhledar közelében azonban – a térkép alapján – még nem olyan súlyos a helyzet.

Bahmutot tartani kell, de az oroszok nyomulnak

Az azonban jól látszik, hogy Bahmut és Avgyijivka esetében ugyanazt a stratégiát követik az orosz fegyveresek, ez pedig a térképen is jól látszik. Az ukrán beszámolók szerint folyamatos a támadás Bahmutban, azonban Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi fegyveres erők parancsnoka szerint mindenképp tartani kell a várost. Elmondása szerint ez katonai szempontból „elengedhetetlen”.

Hirdetés

Eközben az orosz tisztviselők és katonai vezetők folyamatosan arról tájékoztatnak, hogy a városban jelentős az orosz előrenyomulás, és közelítenek a központhoz. Az egyik orosz tisztviselő azt is elmondta, hogy Moszkva majdnem teljesen ellenőrzése alá vont egy fémipari üzemet Bahmutban, de ezt még az ukránok nem erősítették meg. Azt azonban egyik fél sem tagadja, hogy súlyos veszteségeket szenvednek a városért való küzdelem alatt.

Most térképen is láthatjuk, hogyan áll a helyzet Bahmut közelében:

Ilyen a helyzet jelenleg Bahmutnál

Ilyen a helyzet jelenleg Bahmutnál

Fotó: liveuamap.com

Az jól látszik, hogy az orosz erők (pirossal jelzett terület) lassan teljesen körbezárják a várost. Északon egészen Bohdanyivka határáig jutottak, ha néhány kilométerrel északra haladnak, és elérik Ivanivszkét, teljesen körbe tudják zárni a várost, és minden irányból támadhatják az ukrán csapatokat, amelyek Bahmutot védik. Az orosz erők a térkép szerint – a városban dúló harcokat vesszük figyelembe – megtorpantak a Bahmutka folyó partjainál. Ezt a területfoglalást egyébként még az ukránok is elismerték.

Kritikus a helyzet a város délnyugati részén is, ahol a fő útvonaltól délre orosz ellenőrzés alatt álló terület található. Az ukrán sajtó szerint az út nagy jelentőséggel lehet az utánpótlásra.

<img id="kep_szerkfoto_image_48201834" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4820/48201/482018/48201834_1b19d4b710e9b83512a8d2e58a20a76c_wm.jpg" loading="lazy" alt="Sebesült ukrán katonát menekítenek ki a frontvonalról 2023. március 23-án […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/29/haboru-oroszorszag-ukrajna-vuhledar-bahmut-tamadas-avgyijivka-donyeck-front/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …