2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már Latin-Amerikában toboroznak ápolókat németországi munkára

Már Latin-Amerikában toboroznak ápolókat németországi munkára

Milyen az ápolók helyzete Németországban? Mit kell tudni munkalehetőség keresésekor? Mennyire kell jól beszélni németül? Ezek a kérdések folyamatosan felbukkannak a közösségi média szakosított csoportjaiban. Honfitársai érdeklődésére álmában is választ tud adni Thaiza Maria Silva Farias. A Rio de Janeiróból származó, képzett ápolónő úttörő a szakmában.

Megérkezése után nem sokkal, 2016 októberében egy darmstadti klinika műtőjében asszisztált. A német kórházakban tapasztalható munkaerőhiány láttán tavaly – saját tapasztalataira építve – elindította a Nursewelt, vagyis az Ápolók Világa elnevezésű ügynökséget azzal a céllal, hogy brazil ápolószemélyzetet csábítson Németországba.

„Szakmai segítséget tudok nyújtani a jelentkezőknek. Ráadásul pontosan tudom, kire van szükség a német klinikákon” – mondta Silvia Farias a Deutsche Wellének. A Nursewelt potenciális sikertörténet, mivel a brazil ápoló cége egy évről évre növekvő piaci űrt tölthet be.

Csaknem kétmillió, gondozásra szorult személyt regisztrált a német statisztikai hivatal 1999-ben. A szakértők becslése szerint számuk 6,8 millióra fog növekedni 2055-ben.

Ezzel párhuzamosan az ápolók száma csökkent. Tavaly Németországban valamivel több mint 53 ezer jelentkezőt regisztráltak szakápolói képzésen, négyezerrel, 7 százalékkal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/03/nemetorszag-latin-amerika-egeszsegugyi-szemelyzet-apolo-munkavallalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …