2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már három éve repedezett az összeomlott miami társasház

Hirdetés

Már három éve repedezett az összeomlott miami társasház

A hatóságok sürgős vizsgálatot ígérnek, mivel a mérnökök szerint egyelőre lehetetlen pontosan meghatározni az okot. Az alig négy évtizedes Champlain Towers South társasházi komplexumot jól ismerő helyi illetékesek többször is cáfolták azokat a híreszteléseket, miszerint az épület szokatlanul lepusztult állapotban lett volna. Egy minap felbukkant jelentés azonban arra enged következtetni, hogy a figyelmeztető jelek nem mai keletűek.

Az épület társasházi ügyvédje óva intett az elhamarkodott feltételezésektől. Kenneth Direktor a CNN-nek elmondta: az épületet az elmúlt hónapokban egy egész sor ellenőrzésnek vetették alá a mérföldkőnek számító 40 éves biztonsági tanúsítványi folyamat részeként.

„Semmi ilyesmi nem volt előre látható” – mondta Direktor, legalábbis azok a mérnökök szerint, akik statikai szempontból vizsgálták az épületet.

Hirdetés

Az ügyvéd hozzátette, hogy a közelmúltban csak a tetőn végeztek javítási munkálatokat. A helyi polgármester elutasította azt a felvetést, hogy a tetőfedés során vészjelzést kellett volna érzékelni.

Egy épület nem omlik így össze ok nélkül, kivéve, ha valaki szó szerint kihúzza alóla a tartószerkezeteket, kimossa a víz, vagy megjelenik egy víznyelő

– mondta Charles W. Burkett.

A katasztrófáról készült felvételeket vizsgáló szakértők szerint a képek némi alapot adnak a történtek megértéséhez, de vajmi keveset.

„Az összeomlás egy klasszikus oszlopcsőd. Az épületet egy sor pillér támasztotta alá. Ha az oszlopok meghibásodnak, akár egy is, akkor minden meghibásodik” – véli Kit Miyamoto mérnök, a Kaliforniai Szeizmikus Bizottság elnöke.

A katasztrófa kiváltó okát szövetségi, állami és helyi mérnökök hivatottak kideríteni.

Az óceán közelsége, és az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/28/harom-eve-repedezett-a-miami-tarsashaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Visszatérhetnek a katonáink Kabulba, de nem mindenki rajong az ötletért

Visszatérhetnek a katonáink Kabulba, de nem mindenki rajong az ötletért

Június 24-én jelent meg Magyarország új Nemzeti Katonai Stratégiája, ami a sajtóban viszonylag kevés figyelmet …