2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már az USA 13 tagállamában pusztítanak erdőtüzek, egymillió hektár lángol

Hirdetés

Már az USA 13 tagállamában pusztítanak erdőtüzek, egymillió hektár lángol

Miközben a forró, száraz időjárás sokfelé táplálja az erdőtüzeket az Egyesült Államok nagy részén, az oregoni tűz olyan intenzívvé vált, hogy már több mint 500 négyzetmérföldet perzselt fel – ez a terület nagyobb, mint Los Angeles és körülbelül fele akkora, mint Rhode Island – jelentette a CNN az amerikai Nemzeti Tűzvédelmi Központra hivatkozva.

A klímaváltozás miatt, az utóbbi években, egyre gyilkosabb és pusztítóbb erdőtüzek keletkeztek, így ezeken a területeken a több mint 3,5 millió lakosra jelenleg is érvényes a vörös zászlós riasztás. Ez a figyelmeztetés azt jelenti, hogy az adott területen a tűzvédelmi-időjárási körülmények kritikusak, vagy hamarosan azok lesznek. 

A túlzott hőségre vonatkozó figyelmeztetés több mint 337 ezer ember számára továbbra is érvényben marad, és mintegy 650 ezer esetében él még a hőségriasztás. Száraz viharok kialakulására is van esély, amelyek nem hoznak csapadékot, pedig arra nagy szükség lenne a lángok csillapításához.

Az oregoni tűz nagyon gyorsan terjed, és az előre látható szórványos esőzés sem fog sokat segíteni a megfékezésében.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/21/oregon-egyesult-allamok-tombolo-erdotuz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szénné égett az évezredes olajfa Szardínián

Szénné égett az évezredes olajfa Szardínián

Megmentenének egy szénné égett évezredes olajfát Olaszországban, Szardínia nyugati részén, ahol 20 ezer hektáron égett …