2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már a tengeri emlősökre is veszélyes a madárinfluenza

Hirdetés

Már a tengeri emlősökre is veszélyes a madárinfluenza

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban arra figyelmeztetett, hogy a madárinfluenza miatt törhet ki a következő globális világjárvány. Azt követően döntött így a WHO, hogy megvizsálták a H1N5 törzsének madarakról emberre való terjedését. A vírustörzset olyan emlősökben azonosították, mint a vidra, a nyest és a róka, ami miatt a szakértők úgy vélik, hogy a vírus hamarosan az emberi szervezetben is megjelenhet.

Már nem csak a madarak vannak veszélyben

A hatóságok szerint az elmúlt hetekben több száz fóka pusztult el madárinfluenzában Peruban, és arra kérik az embereket, hogy maradjanak távol a tengerpartoktól. A feltételezések szerint az Egyesült Államokból érkező vándormadarak terjesztették a betegséget – közölte az Euronews. 

A Sernanp természetvédelmi ügynökség közlése szerint nyolc védett tengerparti területen 55 ezer elpusztult madarat, köztük pelikánokat és pingvineket találtak. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/13/madarinfluenza-oroszlanfoka-who-virus-peru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pár óra elteltével zuhant ki egy ház ablakából két testvér Szlovákiában

Vasárnap délelőtt 10 óra körül a ligetfalui Vyšehradská utca egyik hétemeletes lakóháza előtti betonra esett …