2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már 140 ezer ember vált földönfutóvá a Hegyi-Karabahban zajló harcok miatt

Már 140 ezer ember vált földönfutóvá a Hegyi-Karabahban zajló harcok miatt

Folytatódtak a harcok a vitatott hovatartozású, többségében örmények lakta Hegyi-Karabahban. Susában rakétatalálat ért egy örmény székesegyházat, a támadásban három újságíró is megsebesült. 

A Sztepanakerttől mintegy 15 kilométerre délre fekvő Susában a székesegyház jelentős károkat szenvedett, egyebek mellett nagy lyuk tátong a tetőzetén, kitörtek az üvegablakai, törmelék és por borítja a felborult padokat – jelentette az AFP francia hírügynökség tudósítója a helyszínről. A várost, ahol sokáig a muszlim azeri és a keresztény örmény kultúra egyaránt jelen volt, gyakran nevezik Hegyi-Karabah Jeruzsálemének. Az örmények egyik nemzeti jelképének számító székesegyházat az 1990-es évek elejei első karabahi háború után építették. Baku tagadta, hogy az azeri hadműveletek következtében rongálódott volna meg a susai székesegyház. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/08/genfi_targyalasok_hegyi-karabahrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: az egész ország lezárása is szóba került az olasz politikában

Az egészségügy  a tavaszihoz hasonló országos zárást sürget, miután a napi esetszám pénteken túllépte a 19 ezret, …