2021. január 15., péntekMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.15. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Manfred Weber szerint Orbán Viktor le akarja rombolni Európát

Hirdetés

Manfred Weber szerint Orbán Viktor le akarja rombolni Európát

Az Európai Unió nem fejőstehén, a kulturkampf nem jó módszer, a kirekesztés politikája nem járható út  – fogalmaz válaszcikkében Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetője Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek az egy héttel ezelőtt, a Welt am Sonntag német vasárnapi lapban interjújára reagálva.

Az „Orbán Viktor politikája a téves út″ címmel közölt írásban Manfer Weber kifejtette, hogy a 2021 a nagy változások éve lesz az EPP kereszténydemokrata és keresztényszociális pártjainak, de az európai társadalmaknak és a gazdaságnak is. Ki kell tölteni a német kancellár és korábbi CDU-elnök Angela Merkel távozásával keletkező űrt, mindenekelőtt pedig meg kell birkózni a politikai programot, irányvonalat illető kihívással, amelynek nagyságát jelzi, hogy tizenkét hónapja nem lehetett sejteni, hogy megkérdőjeleződik az államháztartási egyensúly fontossága, és hogy a gazdaság jövője orvostudományi újításokon múlik majd.

Manfred  Weber szerint

a mélyreható gazdasági és társadalmi átalakuláson nem lehet úrrá lenni az Orbán Viktor által sürgetett nemzeti-populista politikai megközelítésmóddal vagy kulturkampffal.

Hirdetés

Ehelyett a Német Szövetségi Köztársaság volt  kancellárjainak, Konrad Adenauernek, valamint Helmut Kohlnak, illetve Franz Josef Straussnak, Bajország egykori miniszterelnökének a példáját kell követni. Ők olyan politikai felfogását képviseltek, amellyel nem megosztottságokat mélyítettek tovább, hanem átléptek árkokat és előítéleteket, a Németország szomszédjaival folytatott viszonyban a „közös európai ház” felépítésével, a társadalomban pedig azzal, hogy középen igyekeztek többséget teremteni – írta Weber az MTI tudósítása szerint.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/27/manfred_weber_orban_viktor_europai_unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Március óta ma találták a legtöbb új fertőzöttet Kínában

Március óta ma találták a legtöbb új fertőzöttet Kínában

144 új koronavírus-fertőzöttet találtak Kínában, ez tavaly március elseje óta rekordértéknek számít – írja a …