2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Majdnem egymillió dolláros pénzbüntetést kapott Donald Trumpot

Hirdetés

Majdnem egymillió dolláros pénzbüntetést kapott Donald Trumpot

Az MTI tudósítása szerint Donald M. Middlebrooks kerületi bíró beadványában azt írta, hogy Donald Trump kimerítette a „bírósági rendszerrel való visszaélés” fogalmát akkor, amikor politikai célokból komolytalan pereket indított. Ezekkel szerinte Trump „aláássa a jogállamiságot, és [ez] egyenértékű az igazságszolgáltatás akadályoztatásával”. A 45 oldalas írásbeli ítéletben a bíró hangsúlyozta:

itt egy olyan perrel állunk szemben, amelyet soha nem lett volna szabad benyújtani, amely teljesen komolytalan volt, mind tényszerűen, mind jogilag, és amelyet rosszhiszeműen, helytelen célból indítottak.

Trumpnak a Pulitzer-díj kuratóriuma, Letitia James New York-i főügyész, nagy technológiai cégek és a CNN amerikai hírtévé ellen indított legutóbbi jogi eljárásait idézve a bíró a korábbi elnököt „ötletekben bővelkedő és kifinomult pereskedőnek” és „a bírósági eljárással való stratégiai visszaélés mesterének” nevezte, aki arra használja fel a bíróságokat, hogy „revansot vegyen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/21/donald-trump-birosag-per-penzbuntetes-itelet-twitter-facebook-visszateres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …