2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyarul szólt be az ellenzéki politikus az ukrán parlamentben

Hirdetés

Magyarul szólt be az ellenzéki politikus az ukrán parlamentben

Heves vita alakult ki Nesztor Sufrics, az oroszbarát Ellenzéki Platform – Életért (OPZS) képviselője és a magyar-ukrán kapcsolatok rendezésével megbízott kárpátaljai koordinátor, a Volodimir Zelenszkij elnök fémjelezte kormánypárt, a Nép Szolgája (SZN) frakcióvezetője, Mikola Tyiscsenko között az ukrán parlamentben. 

A hírt közlő strana.ua szerint Sufrics, aki nem mellesleg ungvári születésű, magyarul küldte melegebb éghajlatra a furcsa kárpátaljai akciójával köztudatba került Tyiscsenkót. 

A vita kormánypárti politikus vezette, a Magyarországgal való barátságért felelős parlamenti bizottság összetételéről szólt, az ellenzéki képviselő azt nehezményezte, hogy a testületben „Kolja” csak a saját embereit ültette be, akik nem feltétlenül értenek a magyar ügyekhez. 

A pódiumnál felszólaló Sufrics magyar szavakat keverve szólogatott be orosz és ukrán nyelven Tyiscsenkónak, amit a képviselők (már amelyik odafigyelt) tapssal és nevetéssel díjaztak. 

Hirdetés

A parlamenti felszólalással foglalkozó ukrán lapok rendre azt írják, hogy Sufrics „magyarul sértegette” Tyiscsenkót, de ez minimum félremagyarázás. 

Kolja, hol vagy te magyar, hát te obolonyi vagy 

–  vetette oda Tyiscsenkónak oroszul a magyar felmenőkkel is bíró ellenzéki politikus, majd néhány élc után megvillogtatta kissé tört magyar tudását. Obolony Kijev egyik kerülete. 

Tessék, sok szeretet. Én megmondom, hogy ez a nép is nem lesz a legjobb a magyar-ukrán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/02/magyarul-szolt-be-az-ellenzeki-politikus-az-ukran-parlamentben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …