2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyarország miatt meg kellene szüntetni a tagállamok vétójogát – mondja a német miniszter

Hirdetés

Magyarország miatt meg kellene szüntetni a tagállamok vétójogát – mondja a német miniszter

Mindenképpen meg kellene szüntetni az egyhangú uniós döntéshozatal gyakorlatát a külpolitikában és a biztonsági ügyek esetében is – mondta Anna Lührmann, Németország európai ügyekért felelős minisztere. A politikus azzal indokolta ezt a felvetést, hogy Magyarország már több fontos döntés elé is akadályt gördített az Európa Tanácsban. Németország a magyarországi jogállamiság helyzete miatt is aggódik – tette hozzá. 

Manapság nagyon fontos az, hogy szolidaritást vállaljanak a tagállamok egymással az Európai Unióban, és az is, hogy ragaszkodjunk az alapértékeinkhez, mint amilyen a jogállamiság, a demokrácia és a szabadság. Aggódunk a magyarországi fejlemények miatt a jogállamiságot illetően. Nagyon fontos az, hogy itt reformokat vezessenek be, és foglalkozzanak a bizottság aggodalmaival

– részletezte a miniszter a lapnak. Kedden az Általános Ügyek Tanácsában arról vitáztak a részt vevő miniszterek, hogy a későbbiekben megszüntessék-e a tagállamok vétójogát a külpolitikai és a biztonsági kérdések esetében. Anna Lührmann szerint emiatt egyértelműen Magyarországot terheli a felelősség. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/22/nemetorszag-tagallam-vetojog-magyarorszag-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy szakadékban találtak rá egy amerikai családanya meztelen holttestére

Ami biztos, hogy a meggyilkolt Debbie Collier a bérelt furgonjával Észak-Georgiába utazott a halála előtt. …