2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyar Levente: A magyar–amerikai kapcsolatok alapja a minket összekötő szoros szövetség

Hirdetés

Magyar Levente: A magyar–amerikai kapcsolatok alapja a minket összekötő szoros szövetség

Mint mondta, időszerű volt a látogatás, mert már három és fél éve annak, hogy magyar államtitkár Washingtonban járt volna magas szintű megbeszélést tartani, különös tekintettel az utóbbi idők eseményeire: a koronavírus-járványra, az ukrajnai háborúra és az energiaválságra – írja az MTI.

Amerikai partnereinkkel megerősítettük, hogy a magyaramerikai kapcsolatok alapja az a szoros szövetség, amely összeköt bennünket, minden esetleges nézeteltérés ellenére, ami szakpolitikai kérdések esetében előfordulhat, mivel máshogy látjuk a világot vagy máshogy látunk szakmailag kérdéseket

– húzta alá Magyar Levente.

„Áttekintettük azt, hogy az ukrajnai háború kontextusában milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy ez az együttműködés, amelyet a Covid és az említett háború több szempontból is megzavart az elmúlt években, visszatérjen a normális kerékvágásba” – tette hozzá.

Hirdetés

Megvitatták a gazdasági együttműködés jövőjét

A politikus hosszan beszélt arról, hogy Magyarország miként segíti Ukrajnát, valamint tájékoztatta amerikai partnereit Magyarország energetikai és gazdasági helyzetének megváltozásáról az utóbbi hónapokban, továbbá, hogy milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy stabilizálja mind gazdaságát, mind pedig az energetikai helyzetet. 

Magyar Levente az amerikai kereskedelmi minisztériumban folytatott megbeszéléseiről szólva azt mondta: a háborúval összefüggésben áttekintették, milyen lépéseket lehet tenni annak érdekében, hogy a magyaramerikai gazdasági együttműködés visszatérhessen a háború előtti állapotába.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/magyar-levente-magyar-amerikai-kapcsolatok-washington-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Többen meghaltak a Korzikán tomboló viharban

Franciaország egyes részein néhány óra alatt több eső esett, mint az elmúlt hónapok során összesen, …