2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Machu Picchuban rekedt többszáz turista

Hirdetés

Machu Picchuban rekedt többszáz turista

Szombaton egy tüntető belehalt sérüléseibe a rendőrök és a tüntetők között a dél-perui Ilavében pénteken kitört összetűzés után.
Az inka ösvények hálózata és a Machu Picchu-i citadella bezárását a társadalmi helyzet miatt és a látogatók biztonsága érdekében rendeltük el” – tudatta szombati közleményében a kulturális minisztérium.

A vasúti közlekedés – az egyetlen mód a turisztikai látványosság eléréséhez a gyalogláson kívül – több napja szünetel, a pályát ugyanis tüntetők megrongálták, az üzemeltető szerint felszedték a síneket.
A romváros lábánál, Aguas Calientesben legalább négyszáz turista rekedt, közöttük háromszáz külföldi.
Decemberben a Machu Picchuban rekedt turistákat különvonattal menekítették ki, a rendvédelmi erők és vasutasok közreműködésével.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230121-bezartak-machu-picchu-romvarost-peruban-meg-mindig-tartanak-a-zavargasok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véres fagyit kapnak a nagy hőségben a Rio de Janeiró-i állatkert ragadozói

Az állatkerti ragadozók számára csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült jeges finomság, amelyet Szimba, a …