2021. december 3., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.03. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lukasenka hazaküldené a bevándorlókat

Hirdetés

Lukasenka hazaküldené a bevándorlókat

Megszólalt a bevándorlási válság ügyében Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök, és kijelentette, országa azon dolgozik, hogy hazatoloncolja a belarusz-lengyel határon rekedt, főként közel-keleti bevándorlókat.

Aktív munka folyik ezen a téren, hogy meggyőzzük az embereket, térjenek haza. De senki sem akar visszamenni

 – mondta Lukasenka, akit a BelTa állami hírügynökség idézett. Az államfő arról is beszélt, országa nem akarja, hogy a Lengyelországgal közös határon kialakult válsághelyzet „konfliktussá” fajuljon.

Nem akarunk semmilyen konfliktust az államhatárunkon. Ez teljesen káros számunkra

Hirdetés

 – hangoztatta. A határon rekedt bevándorlók számára eközben Irak elindította az első repülőjáratot, amellyel önkéntes alapon hazatérhetnek.

Aljakszandr Lukasenka

Aljakszandr Lukasenka

Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images Hungary

Ahmed asz-Szahaf iraki külügyi szóvivő azt nem részletezte, hogy hány embert vesznek fel a Minszkből Bagdadba visszainduló gépre, elmondása szerint a hatóságok 571 olyan irakiról tudnak, akik a belarusz-lengyel határon rekedtek, és hajlandóak önként hazatérni. Ők zömében az iraki Kurdisztánból valók.

A Bagdad és Minszk közötti menetrend szerinti járatokat augusztusban függesztették fel, Belarusz pedig alig egy hete zárta be konzulátusát Bagdadban és az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbílben. Szahaf szerint az intézkedések révén csökkent a Belaruszba utazók száma, ugyanakkor gondot jelent, hogy egyesek nem közvetlen járatokon, hanem Törökország, Katar, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom érintésével jutnak el Belaruszba. Gazdasági nehézségekkel és a térséget sújtó bizonytalansággal magyarázzák távozásukat az Irak északi részén fekvő régióból. Az AFP francia hírügynökségnek többen azt mondták, hogy előbb Lengyelországba, majd onnan Németországba vagy az Egyesült Királyságba akarnak tovább menni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/15/belarusz-aljakszandr-lukasenka-bevandorlas-lengyelorszag-eu-josep-borrell-irak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja …