2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lövöldözés volt az amerikai függetlenség napi felvonuláson, többen meghaltak

Hirdetés

Lövöldözés volt az amerikai függetlenség napi felvonuláson, többen meghaltak

Legalább öt ember vesztette életét Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából hétfőn megtartott felvonuláson történt lövöldözésben, és tizenhat sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés a honlapján. A merénylet 10-20 perccel a kezdés után történt.

A tájékoztatás szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városrészbe, és lezárta a központi részét. A helyi sajtó úgy tudja: a feltételezett elkövető szökésben van. Lake megye sheriffje a Twitteren felszólította az embereket, hogy kerüljék el Highland Parkot.

A helyi hírtévékben megjelent képsorokon pánikba esett embereket lehetett látni, amint sikoltozva menekülnek a helyszínről, vagy próbálnak fedezéket találni.

A WGN tévé szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitot tüzet a tömegre.

Hirdetés

Highland Park polgármestere közölte: a fesztivál nem folytatódik, és arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a belvárost. Az egyik helyi lakos 20-25 egymást követő lövésről számolt be a Chicago Sun-Timesnak. Ez nem lehetett sem pisztoly, sem sörétes puska.

Közvetlenül tőlünk balra valaki lőni kezdett, és egy nő a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/04/lovoldozes-amerika-chicago-julius-4-fuggetlenseg-napja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lélegeztetőgépen tartják és elveszítheti egyik szemét a világhírű író, Salman Rushdie

A rendőrség őrizetbe vette a késelés elkövetőjét, a gyanúsított a 24 éves Hadi Matar, aki …