2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / London nagyon gyorsan rendezné viszonyát az EU-val

Hirdetés

London nagyon gyorsan rendezné viszonyát az EU-val

Az uniós tagországokkal folytatott megbeszélései „csak a kezdete” annak a törekvésnek, hogy az Egyesült Királyság rendezze viszonyát az EU-val – idézte a Telegraph David Lammy külügyminisztert.

A munkáspárti kormány – a konzervatívok felett aratott elsöprő győzelem után – azonnal munkába állt, és első intézkedéseként törölte a migránsok ruandai kitelepítési tervét.

Ezzel egyidejűleg indult Berlinbe, Varsóba, majd Stockholmba az új külügyminiszter azzal a szándékkal, hogy „javítson” a tory kormány és Brüsszel között 2020-ban kötött kereskedelmi megállapodás kitételein – elsősorban a vegyi ágazatban és az állategészségügyben.

Hirdetés

A Munkáspárt egyébként már a választási kampányban jelezte, hogy tervei között nem szerepel az újbóli uniós csatlakozás, illetve a szabad mozgás helyreállítása sem.

Az új brit kormány „megbízható partnerként, kiszámítható szövetségesként és jó szomszédként” újból helyreállítja kapcsolatait Európával – harangozta be a Localnak írt cikkében szándékait Lammy, aki szerint Annalena Baerbock, Radek Sikorski és Tobias Billström társaságában az üzenete világos: „ragadjuk meg a lehetőséget a kapcsolatok újraindítására, és dolgozzunk még szorosabban együtt a közös kihívások megoldásán”.

Mint írta: „egyéni és nemzeti történeteink” évszázadokon át összefonódtak, és ma „mindenki elkötelezett a demokrácia, az emberi jogok és a nemzetközi jog […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/09/egyesult-kiralysag-david-lammy-brit-kulpolitika-europai-unio-nemetorszag-svedorszag-lengyelorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …