2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lezárták a kincsvadászok elől a holland falut, mert mindenki a náci kincset kereste

Hirdetés

Lezárták a kincsvadászok elől a holland falut, mert mindenki a náci kincset kereste

A dolog mostanra odáig fajult, hogy a BBC helyi riportja szerint gyakorlatilag kitiltották a fém detektoros keresőket a faluból. A felháborodott helyiek mindenféle kincsvadászatot kirekesztenének a településről.

Annak idején a falu békés, nyugodt környezete miatt költöztem ide. Ma már az egész világ tud rólunk és mindenki itt hemzseg”

– panaszolja Sander, az egyik feldúlt helybéli. A kincskeresők bekopognak a falubeliekhez és útbaigazítást kérnek a kincs feltételezett lelőhelye felé. Mások éjjel, fejlámpával felszerelkezve ásnak mindenfelé, természetesen engedély nélkül.

Eltalálták a közeli bankot, levegőbe repültek az ékszerek

A II. világháború vége felé a szövetségesek Hollandia ezen keleti régiója felől nyomultak előre, a frontvonal közel volt Ommerenhez, amely még a németek kezén volt. A tervek szerint egy átfogó légitámadással akartak a térségben folyosót nyitni a szövetségesek szárazföldi erőinek Németország északi része felé. A bombázások során kapott találatot a mintegy 40 kilométerre fekvő Arnhemben a Rotterdamsche Bank fiókja.

Hirdetés

A titkosítás alól most feloldott dokumentumok között volt egy német katona vallomása is. A háború végén, amikor kihallgatták, bevallotta, hogy találatot kapott a bankfiók páncélterme is, kinyíltak a páncélkazetták, amelyek az értékmegőrzésre átadott ékszereket, arany érméket, drágaköveket, aranyórákat és készpénzt tartalmazták, nagy részük a földön hevert. Néhány német katona, amikor ezt meglátta, rögtön a jövőjét kezdte tervezgetni.

Odavittek néhány üres lőszeres ládát és telepakolták a kincsekkel. A háború vége felé, amikor a náci megszállók megkezdték a visszavonulást, a katonák úgy döntöttek, hogy elássák az ékszerekkel, drágakövekkel teli ládákat.

A holland állam korábban tudott a kincsről, kutatott is utána

Kiderült, hogy a holland állam is megpróbálta többször felderíteni a kincs rejtekhelyét, eredménytelenül. A háború után Hollandiában felállítottak egy olyan hatóságot, amelynek feladata volt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/17/ommeren-hollandia-kincs-naci-masodik-vilaghaboru-kincskereso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van mivel válaszolnunk – keményen reagált Putyin a nyugati fegyverszállítmányokra

“Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern …