2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Letartóztatták egy vallási közösség tagjait kémkedés gyanújával

Hirdetés

Letartóztatták egy vallási közösség tagjait kémkedés gyanújával

A csoport a gyanú szerint egy „cionista szervezetnek” dolgozott, és Izrael megbízásából bizalmas információkat gyűjtött, továbbított. Ezenfelül hittérítő tevékenységet végzett óvodákban és iskolákban. A hatóságok kezére került gyanúsítottakról kevés egyéb információt hoztak nyilvánosságra, annyit azonban sejteni, hogy iráni állampolgárokról van szó – írja az MTI.

A bahái vallás Isten, a vallások és a kultúrák sokszínűségének egységét hirdeti. A közösséget Iránban alapították a tizenkilencedik században. Az iráni síita hatalom szerint a hitük az iszlám eretnek kinövése, sőt, egyenesen izraeli „kémnek” tekinti őket, mert a bahái közösség központja az izraeli Haifában van. Irán legfőbb politikai és vallási vezetője, Ali Hamenei ajatollah 2013-ban fatvában (vallásjogi határozatban) arra figyelmeztette  az irániakat, hogy tartsák magukat távol a betiltott bahái közösség tagjaitól.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/01/iran-letartoztatas-bahai-vallas-kozosseg-kemkedes-gyanu-izrael/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

Spórolnak a rezsin, csak éjszaka lesz kivilágítva a karácsonyi vásár

A korábbi évektől eltérően a bécsi Rathausplatzon a karácsonyi vásár fényeit csak éjszakára kapcsolnák fel, …