2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Letartoztatták a volt brazil elnök miniszterét

Hirdetés

Letartoztatták a volt brazil elnök miniszterét

Anderson Torrest, Bolsonaro utolsó igazságügyi miniszterét akkor tartóztatták le, amikor megérkezett Brazíliába az Egyesült Államokból. A brazil legfelsőbb bíróság néhány nappal korábban adott ki elfogatóparancsot a politikus ellen.

Bolsonaro radikális hívei megszállták a fővárosi kormány székhelyeit, ablakokat és bútorokat törtek, felbecsülhetetlen értékű műalkotásokat rongáltak meg, és katonai puccsra felszólító graffitiüzeneteket hagytak hátra. A rendbontások után több mint kétezer huligánt vettek őrizetbe, a keletkezett anyagi kár mértékét még mindig nem sikerült megállapítani.

A legfelsőbb bíróság szerint Torres összejátszott a zavargókkal, emellett mulasztással is vádolják, amit állítólag a legutóbbi munkakörében, a főváros biztonsági főnökeként követett el.

Az új igazságügyi miniszter, Flavio Dino pénteken közölte, hogy a hatóságok hétfőig adnak időt elődjének, hogy visszatérjen Brazíliába, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/14/letartoztatas-miniszer-politikus-jair-bolsonaro-brazilia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …