2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Leomlottak az iskolák, többen meghaltak – terrortámadás Szomália fővárosában

Hirdetés

Leomlottak az iskolák, többen meghaltak – terrortámadás Szomália fővárosában

Szemtanúk szerint nagy erejű robbanás történt Szomália fővárosa, Mogadishu egyik forgalmas részén csütörtökön a reggeli csúcsforgalomban, a detonáció legalább öt ember halálát okozta, és többeket megsebesített.

A terrorcselekményt az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab szélsőséges csoport vállalta magára. A robbanás, amely a városközpont szívében lévő K4-es csomópont közelében történt, olyan hatalmas volt, hogy a közeli iskolák falai is leomlottak, és járművek rongálódtak meg.

Megrázott minket a robbanás nyomása, majd megsüketültünk az azt követő lövöldözéstől

– mondta Mohamed Hussein, a közeli Osman kórház egyik ápolója a Reuters hírügynökségnek. Hozzátette, hogy egy leomlott mennyezet romjai közül húzták ki. A kórházunk falai beomlottak. Velünk szemben van egy iskola, amely szintén összeomlott. Nem tudom, hányan haltak meg – tette hozzá.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/25/szomalia-robbantas-iskolak-terror/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …