2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lemondott a japán belügyminiszter

Hirdetés

Lemondott a japán belügyminiszter

A kormányfő azt mondta, „súlyos felelősséget” érez azért, mert október vége óta már három minisztere mondott le, s hozzátette, hogy hétfőn nevezi meg Terada utódját.

Az NHK japán közszolgálati televízió azt közölte, Teradát várhatóan a korábban külügyminiszteri posztot betöltő Macumoto Takeaki követi a belügyi tárca élén. Az újabb lemondás tovább gyengítheti Kisidát, akinek a támogatottsága a legutóbbi felmérések szerint már így is 30 százalék alá süllyedt – adta hírül az MTI.

A volt belügyminisztert több támadás érte a médiában és az ellenzék részéről, mert nem volt képes elszámolni a hozzá érkező politikai adományokkal, a bírálatok pedig erősödtek a költségvetési vita közeledtével.

Terada elismerte, hogy egy őt támogató csoport olyan pénzügyi iratokat nyújtott be, melyeket a jelek szerint egy halott ember nevében írtak alá.

Hirdetés

Kisida és kabinetje […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/20/japan-belugyminiszter-lemondas-terada-minoru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb megdöbbentő ukrán követelések

Ukrajna külügyminisztere felszólította az ország szövetségeseit, hogy ne féljenek az orosz állam esetleges szétesésétől a …