2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lemondott a British Múzeum igazgatója, miután egy dolgozó kétezer műkincset lopott el az intézményből

Lemondott a British Múzeum igazgatója, miután egy dolgozó kétezer műkincset lopott el az intézményből

Mint arról korábban írtunk, a British Múzeum elbocsátotta egy dolgozóját, miután az illető több műtárgyat is ellopott az intézményből. Az eltűnt és megrongálódott műkincsek nagy része időszámításunk előtt 1500-ból származik. A legtöbb tárgyat kutatási célból egy raktárban őrizték, a közelmúltban nem voltak kiállítva.

A BBC pénteken közölte, 

a lopási botrány miatt lemondott posztjáról a múzeum igazgatója, Hartwig Fischer.

Döntését azzal indokolta, hogy a múzeum nem reagált megfelelően a helyzetre, ugyanis a lopás gyanúja már 2021-ben felvetődött. Mint mondta, egy műkereskedő akkor azzal kereste fel, hogy értékes műkincseket árulnak az interneten, amelyek a múzeum tulajdonában állhatnak. Fischer azonban nem vette komolyan a férfit, és közölte vele, hogy minden tárgyuk megvan.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/26/british-muzeum-mukincs-lopas-visszaszerzes-lemond-igazgato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Hét állomást is le kellett zárni, miután egy sínekre tévedt jávorszarvas több órán át kószált …