2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Hirdetés

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja a politikát – értesült a Kronen Zeitung. Az osztrák lap úgy tudja, hogy Sebastian Kurz hivatalosan a fia megszületésével indokolja a döntést, amikor 11 óra 30 perckor a nyilvánosság elé áll bejelentést tenni erről. Utódja a pártelnöki székben minden valószínűség szerint Karl Nehammer belügyminiszter lesz. 

A korábban az európai konzervatív oldal csodagyerekének kikiáltott Sebastian Kurz még kancellárként abba a vizsgálatba bukott bele, amelyet a gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó államügyészség, a WKStA indított ellene, házkutatást tartva az ÖVP bécsi központjában, a kancellári hivatalban és a pénzügyminisztérium épületében is. A politikus október 9-én lemondott a kancellári tisztségről, posztját Alexander Schallenberg a külügyminiszter vette át.

A korrupció gyanúját keltő legkorábbi ügy a 2016-os pártelnökválasztásig nyúlik vissza. Sebastian Kurz és stábja a vád szerint a politikus hízelgő fényben feltüntető közvélemény-kutatást rendelt és jelentetett meg az Österrich című lapban, mindezt pedig közpénzből finanszírozták.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/02/sebastiana-kurz-lemondas-poitika-kivonulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lavrov rászólt az amerikaira, hogy ne terjessze az orosz agresszióról szóló spekulációkat

Lavrov rászólt az amerikaira, hogy ne terjessze az orosz agresszióról szóló spekulációkat

Arra hívta fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter amerikai hivatali partnerét, Antony Blinkent, hogy ne hangoztassa …