2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Léggömb-ügy: Észak-koreai objektum hatolt Dél-Korea légterébe

Hirdetés

Léggömb-ügy: Észak-koreai objektum hatolt Dél-Korea légterébe

A dél-koreai védelmi tárca azt közölte, a léggömb csupán néhány órán át tartózkodott az ország légterében.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy vélhetően meteorológiai léggömbről van szó.

Szöul és Phenjan között régóta ismét feszült a viszony: Észak-Korea tavaly rekordszámú ballisztikus- és cirkálórakéta-tesztet hajtott végre, gyakran egyszerre több rakéta indításával, így az elindított rakéták száma meghaladta a hetvenet.

Hirdetés

Phenjan ugyanakkor élesen bírálta az utóbbi hetekben tartott amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatokat, melyek a kommunista rezsim szerint aláássák a térség stabilitását. December 26-án öt észak-koreai drón hatolt Dél-Korea légterébe.

A dél-koreai hadsereg nem tudta megsemmisíteni a repülőeszközöket, melyek a rövid közjáték után visszatértek indítási helyükre, írja az MTI.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, egyre feszültebb a politikai helyzet az amerikai és kanadai légtérbe is belépő kínai kémléggömb miatt. Később <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/06/leggomb-legter-eszak-korea-del-korea-szoul-phenjan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Trump: Ukrajnát megsemmisítik az oroszok

A kulcs az, hogy a háborúnak most azonnal véget kell vetni, mert Ukrajnát megsemmisítik─ mondta …