2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lefoglalhatja az MVM Gazpromhoz indított utalásait az Orlen

Hirdetés

Lefoglalhatja az MVM Gazpromhoz indított utalásait az Orlen

A lengyel Orlen arra figyelmeztette a magyarországi, szlovákiai és ausztriai gázipari vállalatokat, hogy lefoglalhatja azok pénzátutalásait az orosz Gazprom felé, saját követelései érvényesítése érdekében – írja a Reuters.

Az Orlen 1,45 milliárd dolláros követelést támaszt az orosz földgázkitermelővel szemben, amiért leállították feléjük a gázszállítást a Jamál-Európa vezetéken, miután a lengyel vállalat 2022 tavaszától nem volt hajlandó áttérni a rubelfizetési konstrukcióra, amelyet az orosz fél megszabott. A vezeték lengyel szakaszát az Orlen tulajdonában álló Europol Gaz üzemelteti.

A lengyel cég benyújtotta az elszámolási vitát ahhoz a stockholmi választottbírósághoz, ahol a német Uniper közszolgáltató nemrég egy 14 milliárd dolláros eljárást nyert meg. A döntést egy varsói bíróság jóváhagyta, ezután az Orlen a magyar, szlovák és osztrák cégeknek figyelmeztető levelet küldött.

Hirdetés

A levélben a lengyel cég figyelmeztette a CEEnergy-t, a magyar […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/27/orlen-gaz-mvm-lengyelorszag-magyarorszag-gazipar-level-kormanyrendelet-gazprom-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarjányi Péter: Nem a titkosszolgálat, hanem a piszkosul nagy szerencse mentette meg Donald Trumpot

„A merénylő feljutott a tetőre, onnan lövéseket tudott leadni, amelyek el is találták az Egyesült …