2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lefestették a Stonehenge szikláit a klímaaktivisták, konkrét követeléssel álltak elő

Hirdetés

Lefestették a Stonehenge szikláit a klímaaktivisták, konkrét követeléssel álltak elő

A Just Stop Oil környezetvédő szervezet két aktivistája narancssárga festékkel fújta le a Stonehenge őskori köveit – írja a Bloomberg. Az incidens szerdán, helyi idő szerint 12 óra körül történt, egy nappal a nyári napforduló előtt.

Az angliai Wiltshire-ben található, körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény építését Kr. e. 2500 és 2100 közé datálják. A régészeti helyet és környékét 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyzékébe vette fel az UNESCO.

A közösségi médiában közzétett felvételeken két, Just Stop Oil feliratú fehér pólót viselő ember látható, amint narancssárga festéket permetező kannákkal közelednek a monolitokhoz.

Hirdetés

A csoport később megnevezte az akció két elkövetőjét, tájékoztatásuk szerint egyikük a 73 éves Rajan Naidu, társa pedig a 21 éves Niamh Lynch volt. A szemtanúk megpróbálták megakadályozni az akciót kiabálásukkal, és volt, aki tettlegesen is közbe próbált lépni.

A KÉSŐ NEOLITIKUMBÓL SZÁRMAZÓ IKONIKUS KÖVEK KÖZÜL TÖBBET IS SIKERÜLT NARANCSSÁRGÁRA FESTENIÜK, MAJD AZ EGYIK TÜNTETŐ LEÜLT A FŰRE, A MÁSIKAT PEDIG A FELVÉTEL TANÚSÁGAI SZERINT FELTARTÓZTATTÁK.

A Just Stop Oil közleménye szerint Niamh Lynch – az akcióban résztvevő oxfordi diáklány – úgy fogalmazott, hogy az olaj, a szén és a gáz folyamatos égetése „halálhoz és szenvedéshez” vezet. „Itt az ideje, hogy elgondolkodjunk azon, mit hagy maga után a civilizációnk, mi az örökségünk” – tette hozzá. Rajan Naidu hozzátette, hogy „vagy mi vetünk véget a fosszilis tüzelőanyagok korszakának, vagy a fosszilis tüzelőanyagok kora vet véget nekünk”.

Konkrét követelésük van, nem véletlen az időzítésük sem

Idén januárban a klímaaktivisták

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/19/stonehenge-just-stop-oil-klimaaktivistak-festes-vilagorokseg-idozites-napfordulo-koveteles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …