2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lecsapott a szupertájfun, az év eddigi legerősebb vihara

Hirdetés

Lecsapott a szupertájfun, az év eddigi legerősebb vihara

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörösfélhold azért adott ki figyelmeztetést, mert bár a fülöp-szigeteki emberek hozzászoktak már az évente kialakuló tájfunokhoz, azonban az időközben a legerősebb viharkategóriába sorolt, Rai névre keresztelt tájfun, nagyon komoly megpróbáltatások elé állíthatja őket a következő napokban. Ez a idén a 15. szélvihar, amely végigsöpör a szigeteken, de szakértők szerint ez lesz 2021 eddigi legerősebb tájfunja. A helyi sajtó Odette-ként említi. 

#OdettePH is about to make landfall over Siargao Island. pic.twitter.com/oSNRj5qsS0

— Ariel Rojas (@arielrojasPH) December 16, 2021

A vihar kora reggel érte a szigetek közép-keleti részét, óránként 195 kilométeres erősségű széllel, de a vihar középpontjában a lökések elérhetik az óránkénti 240 kilométert is. Leginkább a partmenti területeken számítanak pusztításra, de a szigetek belsejében áradásoktól és a hegyes részeken pedig földcsuszamlásoktól tartanak. Amint az alábbi Twitteren is látszik iszonyatos erővel csapott le a vihar. 

Hirdetés

WRATH OF ODETTE

WATCH: Extreme strong winds by typhoon Odette tear down a house in barangay Baobaoan, Butuan City, around 1 p.m., Thursday, December 16.

???? Kuya Dodong via RMN-DXBC Butuan pic.twitter.com/5WcCEKJ7yS

— Daily Guardian (@dailyguardianph) December 16, 2021

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/16/fulop-szigetek-tajfun-evakualas-aradas-rai/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

Újabb nagy erejű vulkánkitörés a Csendes-óceán mélyén

A vasárnap éjszaka történt kitörés nyomán áldozatokról egyelőre nem tudni, azonban annyi tudható: evakuálási munkálatok …