2023. június 9., péntekMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.09. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Leáldozott a brit monarchiának?

Hirdetés

Leáldozott a brit monarchiának?

A legnagyobb brit közvélemény-kutató intézet, a YouGov a BBC közszolgálati médiatársaság megbízásából végzett országos felmérést III. Károly király közelgő koronázása alkalmából.

A 4592 felnőtt brit állampolgár bevonásával elvégzett reprezentatív vizsgálat hétfőn ismertetett eredményei szerint a válaszadók 58 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeretné a monarchia fennmaradását, 26 százalék szerint választott államfőnek kellene az ország élén állnia.

Az átlagon belül azonban rendkívül széles eltérések mutatkoznak az egyes korcsoportok között, a 65 év felettiek 78 százaléka támogatja a királyság fennmaradását, a 18–24 év közöttiek körében ugyanakkor csak 32 százalék a monarchia híveinek aránya.

A YouGov felhívja mindazonáltal a figyelmet arra, hogy a legfiatalabb felnőtt korosztály egyben a legbizonytalanabb is, ebben a korcsoportban a választott államfő vezette köztársasági államforma támogatottsága is csak 38 százalékos, a bizonytalanok aránya viszont 30 százalék, messze a legmagasabb az összes vizsgált korosztály közül.

Hirdetés

A 65 évesnél idősebbek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/24/nagy-britannia-monarchia-iii-karoly-fiatalok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat: most dőlhet el a háború

A Kreml közleményéből kiderült, hogy az energetikai, kereskedelmi és turisztikai együttműködés volt a fő beszédtéma …