2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lavrov: A katonaságunk semmilyen dátumhoz nem igazítja akcióit

Hirdetés

Lavrov: A katonaságunk semmilyen dátumhoz nem igazítja akcióit

Moszkva nem igazítja az ukrajnai „különleges hadművelet” befejezésének időpontját május 9-re – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Mediaset olasz tévétársaságnak adott interjújában.

A mi katonaságunk semmilyen dátumhoz nem igazítja mesterségesen akcióit, így a győzelem napjához sem

– emelte ki a miniszter egy ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva. Hozzátette: „Május 9-ét díszesen megünnepeljük, mint mindig.”

Szerinte a háború végrehajtásának üteme elsősorban attól függ, hogy „minimalizálni kell-e a polgári lakosságot és az orosz katonákat érintő kockázatokat”. Lavrov emlékeztetett, hogy a hadművelet feladatai közé tartozik a polgári lakosság védelme és biztonságának biztosítása. Továbbá az is, hogy Ukrajna területén ne legyen számukra és Oroszország számára „támadó fegyverekkel és a nácizmussal kapcsolatos fenyegetés”.

Hirdetés

Korábban több politikai elemző és katonai vezető is úgy gondolta, hogy május 9-én, az oroszok nagy nemzeti ünnepén akarja kikiáltani Ukrajna feletti győzelmét Vlagyimir Putyin orosz elnök. Sok elemző úgy gondolta: ha Ukrajna felett nem is, de az ország keleti régiói felett akár sikerülhet is az orosz győzelem.

A Wagner-csoport nincs Ukrajnában

Szergej Lavrov elmondása szerint a Wagner-zsoldoscsoport nincs jelen Ukrajnában. Szerinte ez a kijevi vezetés egyik álhíre, hogy elterelje a figyelmet a nyugati zsoldosokról.

Úgy gondolom, hogy a Wagner ukrajnai jelenlétéről szóló beszéd éppen a figyelemelterelésnek köszönhető. Elterelés arról, amit nyugati kollégáink csinálnak

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/02/haboru-oroszorszag-ukrajna-szergej-lavrov-kulugyminiszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vaddisznó rontott be egy szépségszalonba Krakkóban

Vaddisznó rontott be egy szépségszalonba Krakkóban

Az állat „nagy lendülettel” futott be a helyiségbe − közölte a PAP hírügynökséggel Marek Aniol krakkói …