2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Latifa aranyketrecben

Hirdetés

Latifa aranyketrecben

Az újonnan megjelent, ám feltehetően több hónapja készült titkos felvételeket kedd este osztotta meg a BBC. Ez volt az első alkalom, hogy a hercegnő életjelet adott magáról a három évvel ezelőtti eset óta. 2018 elején családi hátterére panaszkodva, apja durva viselkedését megelégelve Latifa megpróbált elszökni Dubajból, és a szökési kísérletét taglaló videó nyilvánosságra került a YouTube-on.  

2018-ban a hercegnő még így beszélt:

Ha ezt a videót nézi, az nem túl jó dolog: vagy meghaltam, vagy nagyon rossz helyzetben vagyok.

Továbbá arról is beszámolt, hogy 2002-ben, azaz 16 éves korában már megpróbált elszökni, de a határon elfogták, majd három évre és négy hónapra bebörtönözték (ahol testileg és lelkileg is bántalmazták).

Hirdetés

2010-ben megfosztották alapvető jogaitól, például nem vezethetett autót, nem hagyhatta el Dubajt, és nem lehetett útlevele sem. 

A kedden megjelent videó csak azért készülhetett el, mert Latifához a pártfogói becsempésztek egy okostelefont. Az elmúlt két évben a hercegnő a készüléknek hála titkos videóüzenetekben beszélt az elrablásáról és fogvatartásáról. Elárulta, hogy az apja villáját börtönné alakították át, ahol Latifa már-már légmentesen el van zárva a külvilágtól. Sőt, nagyjából harminc rendőr figyeli minden lépését.

A friss videóban azt is elmondta, hogy egy börtönné alakított villában tartják fogva, ahol az ablakok zártak, rendőrök őrzik őt, és a friss levegőre sem jut ki.

A családja által korábban boldognak titulált Latifa azt is bevallotta, hogy a fürdőszobából jelentkezett be, hiszen az az egyetlen helyiség, ahol zárható az ajtó.

Az életem nem az én kezemben van

– mondta a nő, aki attól tartott, soha nem szabadul ki a fogságból. 

A szökési kísérlet

A napokban az is kiderült, Latifa hogyan készült és edzett évekig a 2018-as szabadulási kísérletére, amely tervet két barátjával együtt ötlött ki. 315 ezer fontot gyűjtött össze a szökés előtt, aztán kereste fel a francia üzletember/kém/tengerésztiszt Hervé Jaubert. A meghiúsult akcióban Jaubert, valamint a nő harcművészeti oktatója, Tiina Jauhiainen segített Latifának. 

2018 márciusában, a dubaji kikötőből való kihajózás utáni nyolcadik napon India nyugati partjainál könnygázzal felszerelkezett fegyveresek elfogták a hercegnőt, majd erőszakkal hazaszállították Dubajba. A nő Ománon és Indián keresztül készült az Egyesült Államokba, hogy ott politikai menedékjogért folyamodhasson. 

Egy brit bíró szerint a rajtaütést indiai katonák hajtották végre. Latifáékat valószínűleg azért sikerült elkapni, mert a hercegnő a tengeren megosztotta tartózkodási helyét, amikor életjelet adott magáról néhány hozzátartozójának. A társaság az elfogás ellen mind szóban, mind fizikailag tiltakozott, ezért a hercegnőt benyugtatózták.

Inkább öljenek meg itt helyben, csak ne vigyenek vissza Dubajba – szólt a kétségbeesett segélykiáltás.

2018 decemberében Mary Robinson korábbi ír elnök és az ENSZ emberi jogi főbiztosa Dubajba repült, hogy meglátogassa Latifát, miután a hercegnőt visszahurcolták a városba. Az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztériuma később fotókat is megosztott a látogatásról. A fényképek azt kívánták bizonyítani, hogy Latifa megkapta a szükséges támogatást és gondviselést, valamint cáfolja az üggyel kapcsolatos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/18/latifa-aranyketrecben—megint-egy-dubaji-hercegnoert-izgul-a-vilag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy Moszkvához közeli büntetőtelepre szállították Alekszej Navalnijt

Egy Moszkvához közeli büntetőtelepre szállították Alekszej Navalnijt

Átszállították Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust egy Moszkvától nem messze lévő büntetőtelepre, hogy ott töltse …