2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lassú halálra kárhoztatják Navalnijt?

Hirdetés

Lassú halálra kárhoztatják Navalnijt?

Tüntetést tartottak Alekszej Navalnij támogatói az ellenzéki politikus pokrovi börtöne előtt, azt követelve, hogy engedjenek hozzá orvost, lehetőleg a megmozdulást szervező Doktorok Szövetsége nevű szakszervezet vezetőjét és Navalnij személyi orvosát, Anasztaszija Vasziljevát

A tüntetőknek, mint az várható volt, nem sikerült bejutniuk a pokrovi börtöntelepre, többeknek viszont a helyi rendőrörsre igen, miután őrizetbe vették őket a hatóságok. 

Hirdetés

Egyelőre nem világos, mi indokolta a hatósági intézkedést, de Vasziljevát az elsők között vezették el, és a CNN egy újságírója is átmenetileg rács mögé került. 

Just been detained by Russian police outside navalny penal colony pic.twitter.com/aP2N2t80FP

— Matthew Chance (@mchancecnn) April 6, 2021

A tüntetők követelése indokolt abból a szempontból, hogy az információ, ami kiszivárog Navalnijról, azt szívderítőnek nem lehet minősíteni.

Már a bekerülése óta hát- és lábfájdalmakra panaszkodott, ami saját elmondása szerint abból fakad, hogy becsípődött egy ideg a hátában, ami átterjedt a jobb lábára, minek következtében már jó ideje rá sem tud állni. Azóta folyamatosan kéri, hogy engedjenek hozzá polgári orvost, részesítsék megfelelő ellátásban, és legalább valami erősebb fájdalomcsillapító injekciót adjanak neki. Kéréseit eddig rendre elutasították, és meg kellett elégednie két ibuprofen gyulladásgátló tablettával, amit állítólag egy neurológus adott neki. 

A fájdalmai nem hagytak alább, és az egyik Instagramos bejelentkezésében már annak az aggodalmának adott hangot, hogy a végén még le kell vágni a jobb lábát, pedig már úgy megszokta…

Lassú halálra kárhoztatva

Agnes Callamard, az Amnesty International jogvédő szervezet főtitkára levében fordult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz Navalnij romló egészségügyi állapota miatt, és követelte, hogy mihamarabb vessék orvosi vizsgálat alá az ellenzékit. Mint írta: 

Fennáll annak lehetősége, hogy Oroszország lassú halálra kárhoztatja Navalnijt. 

I have written to Vladimir Putin over Aleksei #Navalny arbitrary arrest and deteriorating health condition. There is a real prospect that #Russia is subjecting him to a slow death. He must be granted immediate access to a medical doctor he trusts and he must be freed #FreeNavalny

— Agnes Callamard (@AgnesCallamard) April 5, 2021

 Mi alapján gondolhatja ezt Callamard? 

Az ellenzéki politikusnak Oroszország egyik legszigorúbb börtöntelepén, a 2-es számú javítókolóniában (IK-2) kell letöltenie a csaknem hároméves szabadságvesztését. Navalnijt magas kockázatú fogolynak minősítették a szökési kísérlet valószínűsége miatt, vélhetően ezért van kitéve folyamatos ellenőrzésnek, este pedig óránként felébresztik, hogy megnézzék, a helyén van-e. 

Csakhogy a folyamatos alvásmegvonás súlyos következményekkel jár. A tudatára, nem kevésbé a fizikai állapotára is hatást gyakorol, amit Akár indokolhat, hogy – ügyvédje szerint – NAVALNIJ 13 kilót fogyott azóta, hogy március óta bekerült az IK-2-be. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/navalnij-megtores/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …