2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Külső szakértőt kért fel a bíró a Donald Trump által hazavitt titkos iratok áttanulmányozására

Hirdetés

Külső szakértőt kért fel a bíró a Donald Trump által hazavitt titkos iratok áttanulmányozására

Egy szövetségi bíró csütörtökön elutasította az igazságügyi minisztérium kérését, hogy folytassa a Donald Trump volt amerikai elnök érzékeny kormányzati iratok kezelésével kapcsolatos vizsgálatának egy közelebbről meg nem nevezett, kulcsfontosságú részét, és egy külső választott bírót nevezett ki a volt elnök rezidenciáján múlt hónapban lefoglalt több ezer dokumentum felülvizsgálatára − írta meg a The New York Times

Aileen M. Cannon bírónő elutasította, hogy feloldja múlt héten kiadott végzésének bármelyik részét, amely megtiltotta a minisztériumnak, hogy a vizsgálat alatt felhasználja a dokumentumokat, amíg a különleges szakértőnek (special master) nevezett döntőbíró el nem végezte a vizsgálatot.

Cannon bírónő tíz oldalas határozatában a Trump jogi csapata által javasolt és a kormány által elfogadott különleges szakértőt nevezte ki: Raymond J. Dearie-t, a New York keleti körzetének szövetségi kerületi bíróságának nyugalmazott bíráját.

Dearie bírónak mostantól joga lesz átvizsgálni azt a több mint 11 ezer iratot, amelyet az FBI augusztus 8-án elszállított Donald Trump Mar-a-Lago-i birtokáról.

Hirdetés

Nem jött jól

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/16/donald-trump-hazkutatas-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Évtizedek óta használjuk a minőségét megőrzi címkéket, amelyek arra szolgálnak, hogy útba igazítsák a vásárlókat, …