2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kovács Zoltán: Magyarországra csak vezetéken keresztül lehet behozni az olajat

Hirdetés

Kovács Zoltán: Magyarországra csak vezetéken keresztül lehet behozni az olajat

Magyarország nyersolajellátása 65 százalékban, földgázellátása 84 százalékban az Oroszországból érkező importtól függ, és ebből is világosan látszik, hogy az orosz nyersolaj embargójáról szóló brüsszeli javaslat „nagyon messze jár attól”, ami Magyarország számára elfogadható lenne – erről Kovács Zoltán beszélt a BBC Hardtalk című politikai magazinműsorában.

Az államtitkár kijelentette: ez nem a politikai vagy bármilyen egyéb ízlés miatt van így, hanem azért, mert nem állnak rendelkezésre helyettesítő források, és bármilyen hasonló kérés teljesítése „romba döntetné a magyar emberek életvitelét és a magyar gazdaságot”.

Arra a felvetésre, miszerint azok az uniós tagállamok, amelyek Magyarországnál jóval nagyobb mértékben függnek az orosz energiahordozó-szállításoktól – köztük például Litvánia vagy Finnország – nem hajlanak az orosz olajimport embargójának megakadályozására, az államtitkár úgy válaszolt:

a fizikai realitás az, hogy Magyarország tengerpartok nélküli ország, és egyszerűen nem lehet másképp olajat behozni az országba, mint vezetékeken keresztül.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/05/haboru-olajembargo-kovacs-zoltan-europai-unio-szankciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtalálták a világ legöregebb férfiját

Megtalálták a világ legöregebb férfiját

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …