2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kötelező lesz Franciaországban a munkahelyi maszkviselés

Kötelező lesz Franciaországban a munkahelyi maszkviselés

Kötelező lesz szeptembertől az orrot és a szájat elfedő maszk viselete a munkahelyeken Franciaországban – jelentette be az egyik legnagyobb francia szakszervezet vezetője a BFM francia hírtelevízióban az MTI tudósítása szerint.

Yves Veyrier, a Force Ouvriere nevű szakszervezet vezetője szerint a maszkokat csak akkor kell viselni, ha többen tartózkodnak egy légtérben. Leszögezte azt is, hogy a francia munkaügyi minisztérium döntése értelmében a maszkokat a munkáltatóknak kell megvennie. A rendelkezés szeptember 1-től lép életbe.

Francia kutatások azt mutatják, hogy május 9-e és augusztus 11-e közt felderített vírusgócok legalább negyede munkahelyeken alakult ki.

A francia közegészségügyi hatóság (DGS) adatai szerint a vírus elsősorban a fiatal felnőttek körében fertőz, elsősorban az olyan nagyvárosokban, mint Párizs és Marseille. A héten a két városban bővítették azon helyek számát, ahol kötelező a maszkviselés, a kormány pedig rohamrendőröket küldött Marseille-be és a környékére megakadályozandó a rendelkezés elleni tiltakozást.

Franciaországban erőteljesen emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt napokban. A csaknem 67 millió lakosú országban eddig több mint 256 ezer fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe mintegy 30 ezren haltak bele.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/18/kotelezo_lesz_franciaorszagban_a_munkahelyi_maszkviseles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump megnevezte az új bírójelöltjét

Donald Trump megnevezte az új bírójelöltjét

Helyi idő szerint szombat délután öt órakor Donald Trump amerikai elnök Amy Coney Barrett bírót …