2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Koszovói szakértő: A háború küszöbén állunk

Hirdetés

Koszovói szakértő: A háború küszöbén állunk

Koszovó és Szerbia közt az utóbbi hetekben mérgesedett el a konfliktus, mert a koszovói hatóságok életbe léptettek egy törvényt november 1-jén, amely rendszámtáblacserére kötelezte a koszovói szerbeket.

Azóta a szerbek azzal vádolták meg Koszovót, hogy drónokkal kémkedtek a szerb hadsereg laktanyáinál, és készültségbe helyezték a hadseregüket. Mindeközben a koszovói miniszterelnök azzal vádolta meg Szerbiát, hogy destabilizálni akarja az országát. A helyzet azóta is feszült.

E feszültséget enyhítheti valamelyest az, hogy hétfő reggel Brüsszelben találkozik egymással Albin Kurti koszovói és Alekszandar Vucsics szerb kormányfő azért, hogy megvitassák a rendszámtáblakérdést. A felek közt Josep Borrell, az EU külpolitikai főképviselője közvetít a találkozón.

Media advisory – Belgrade-Pristina Dialogue Meeting High Representative @JosepBorrellF will host meeting with President Vučić and Prime Minister Kurti on Mondayhttps://t.co/Hq8JniAX3j

Hirdetés

— European External Action Service – EEAS ???????? (@eu_eeas) November 20, 2022

Nem túlzás azt mondani, hogy az utolsó órában ülnek asztalhoz, ugyanis november 22-étől kezdve a koszovói rendőrök már pénzbírsággal is sújthatják a rendszámtábla-szabályozást megszegőket (az utóbbi három hétben még türelmi időszak volt érvényben, de ez keddre véget ér). 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/20/koszovo-szerbia-konfliktus-rendszamlabla-csere-haboru-albin-kurti-alekszandar-vucsics/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …