2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Korrupció miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a kínai futballszövetség korábbi vezetőjét

Hirdetés

Korrupció miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a kínai futballszövetség korábbi vezetőjét

Korrupció miatt Csen Hszü-jüant egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák – írja az MTI.

A közép-kínai Hopej tartomány bírósági ítéletében az áll, hogy illegális nyereségét visszaveszik és átadják az államkincstárnak.

A Huangsi Középszintű Népbíróság megállapította, hogy Csen 2010 és 2023 között különböző tisztségeit kihasználva segített másoknak projektszerződésekkel, befektetési műveletekkel és sporteseményekkel kapcsolatban, melyekért cserébe pénzt és értéktárgyakat fogadott el körülbelül 4,05 milliárd forint értékben.

Hirdetés

A bírósági ítélet szerint a kínai labdarúgás ügyének hatalmas kárt okozó korrupciós ügyben a 67 éves Csenen kívül még négy másik tisztviselőt, Csen Jung-liangot, a nemzeti labdarúgó-szövetség korábbi ügyvezető főtitkárhelyettesét, Liu Lejt, a vuhani labdarúgó menedzsmentközpont korábbi igazgatóját, valamint Jü Hong-csent, a szövetség korábbi alelnökét és Tung Csenget, a Kínai Szuperliga korábbi főigazgatóját is vizsgálták kenőpénzek elfogadása miatt.

Hszi Csin-ping kínai elnök […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/26/kina-labdarugas-csen-hszu-juan-bortonbuntetes-korrupcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …