2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Körözést adtak ki Belaruszban Szvetlana Tyihanovszkaja ellen

Körözést adtak ki Belaruszban Szvetlana Tyihanovszkaja ellen

A belarusz hatóságok körözést adtak ki Szvetlana Tyihanovszkaja volt ellenzéki elnökjelölt ellen, akit azzal vádolnak, hogy az alkotmányos rend megdöntésére szólított fel – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség az orosz belügyminisztériumra hivatkozva.

Tyihanovszkaja  hazájából Litvániába távozott röviddel az augusztus 9-i, sokak által vitatott eredményű elnökválasztás után. A belarusz választási bizottság hivatalos adatai szerint Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő elnök a szavazatok több mint 80, ellenzéki riválisa pedig alig több mint a 10 százalékát kapta meg.

Szvetlana Tyihanovszkaja

Szvetlana Tyihanovszkaja

Fotó: Thierry Monasse / Getty Images Hungary

Az ellenzéki vezető neve egy oroszországi körözési listán is megjelent október elején. A moszkvai belügyminisztérium akkori tájékoztatása szerint Fehéroroszország kezdeményezte az államközi körözést, amely Oroszország területén is érvényes.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/16/korozes_cihanouszkaja_feheroroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szigorú korlátozások léptek életbe Walesben a koronavírus miatt

Életbe léptek péntek este Walesben a csaknem teljes zárlattal felérő, több mint két hétig tartó …