2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Koronavírus Indiában: képeken egy ország tragédiája

Hirdetés

Koronavírus Indiában: képeken egy ország tragédiája

Egyre hevesebben tombol a koronavírus-járvány Indiában, pénteken immár a második egymást követő napon döntött rekordot mind a regisztrált fertőzöttek, mind pedig a halálos áldozatok száma. A BBC csütörtökön közölt összefoglaló cikket arról a koronavírus-variánsról, amely Indiában alakult ki és több országban is terjedni kezdett már. 


Fotó: Danish Siddiqui / Reuters

18

Hirdetés

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített
besorolás szerinti Ⅴ. vagy Ⅵ. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással
lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Az elmúlt 24 órában 332 730 új fertőzést és 2263 halálos áldozatot regisztráltak, ezzel az 1,3 milliárdos országban az igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a 16 milliót, a Covid–19-nek pedig 186 920 halálos áldozatáról tudni.

A fertőzöttek számát illető pénteki adat egyúttal a világon a legmagasabb napi növekmény is a pandémia kezdete óta.

A pénteki a második nap, amikor egymás után 300 ezer fölé emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. 

A járvány egyik gócának számító Újdelhiben a fertőzöttek napi növekménye 26 169, a halálos áldozatoké pedig 306 volt. A mintegy húszmilliós fővárosban hétfő este egyhetes vesztegzár lépett életbe, a hatóságok a lezárástól a járvány terjedésének lassítását, valamint az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő terhek mérséklését remélik.

Szakértők szerint az esetszámok megugrásához hozzájárult a vírus Indiában felfedezett, fertőzőbb mutációja is. Ennek következtében több ország, köztük Kanada és az Egyesült Királyság jelentette be, hogy egyelőre nem fogad légi járatokat az ázsiai országból.

Mindeközben Újdelhi bejelentette, gyorsított eljárásban engedélyezné a Pfizer–BioNTech, a Moderna, valamint a Johnson & Jonhson koronavírus elleni vakcináit. A Mint című indiai üzleti hírportál azt közölte, hogy az utóbbiból június környékén érkezne az első szállítmány az országba.

Indiában januárban kezdődött az oltási kampány, Narendra Modi indiai miniszterelnök pedig vasárnap elindította azt a négynapos „oltási fesztivált”, amelynek célja, hogy minél többen fölvegyék a koronavírus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/23/india-jarvany-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Az Egyesült Államok és Csehország felkerült az orosz kormány által elfogadott, barátságtalan államokat felsoroló listára – …