2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Környezeti katasztrófa fenyegeti Srí Lanka vizeit

Hirdetés

Környezeti katasztrófa fenyegeti Srí Lanka vizeit

Srí Lanka partjainál kezdett süllyedni egy vegyi anyagokkal megrakott teherhajó. A világsajtó attól tart, hogy környezeti katasztrófa következhet be – írja a BBC.

A szingapúri felségjel alatt hajózó X-Press Pearl fedélzetén két hétig tűz pusztított. Amennyiben a hajó elsüllyed, több száz tonna motorolaj ömlik a tengerbe.

Az X-Press Pearl Srí Lanka partjainál 2021. június 2-án

Az X-Press Pearl Srí Lanka partjainál 2021. június 2-án

Hirdetés

Fotó: AFP

Kancsana Vidzseszekra halászati miniszter a Twitteren elmondta, hogy a hajót Gotabaja Radzsapaksza elnök utasítására igyekeznek a parttól messzebbre, mélyebb vizekre vontatni. Indika de Silva, a Srí Lanka-i haditengerészet szóvivője arról tájékoztatott, hogy a fedélzeten előző nap sikerült eloltani a tüzet.

Vidzseszekra hozzátette, hogy több vészhelyzeti intézkedést léptettek életbe, hogy megóvják a szennyezéstől a part menti vizeket, hatósági források azonban azt közölték, hogy a sziget déli és nyugati partjait máris rengeteg törmelék és műanyaghulladék lepte el.

Szakértők attól tartanak, hogy évtizedek óta nem látott környezeti katasztrófa fog bekövetkezni, a lakosságot pedig figyelmeztették, ne nyúljon a mérgező anyagot tartalmazó hulladékhoz.

A kormány nyolcvan kilométeres körzetben betiltotta a halászatot, és több száz katonát vezényeltek ki a part menti területek megtisztítására.

Az X-Press Pearl Srí Lanka partjainál 2021. június 2-án

Az X-Press Pearl Srí Lanka partjainál […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/02/sri-lanka-okologiai-katasztrofa-teherhajo-x-press-pearl-tuzvesz-kornyezetszennyezes-mepa-saletromsav-vegyi-anyagok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

A bűnszervezetek által biztosított uzsorakölcsönök, akárcsak egy polip csápjai, valósággal fojtogatják az olasz gazdaságot, aki …