2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kormányválság alakulhat ki Szlovákiában

Hirdetés

Kormányválság alakulhat ki Szlovákiában

Októberben több mint 2100 szlovákiai orvos döntött úgy, hogy a jelenlegi körülmények között nem folytatja munkáját, és beadja a felmondását. Az Orvos Szakszervezetek Szövetség azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy nem értenek egyet a szlovákiai egészségügy működésével, és még januárban ismertették az egészségügyi ellátási rendszer javítására tett javaslataikat. 

Azoknak az orvosoknak, akik múlt hónapban adták be a felmondásukat, november végén jár le a két hónapos felmondási idejük, így decemberre ténylegesen veszélybe kerülhet néhány szlovák kórház működése. Ugyanis olyan kulcsfontosságú osztályok orvosai nyújtották be a felmondásukat, mint a traumatológia, belgyógyászat, kardiológiai, aneszteziológia, intenzív ellátás, gyermekgyógyászat, nőgyógyászat és az újszülöttosztály. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/szlovakia-sztrajk-orvosok-egeszsegugy-kormanyvalsag/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …