2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Korlátozzák a vasárnapi nyitvatartást a szomszédunkban

Hirdetés

Korlátozzák a vasárnapi nyitvatartást a szomszédunkban

Davor Filipovic gazdasági miniszter a kormányülést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a törvényjavaslat, amely a tervek szerint július 1-jén lép hatályba, 16 munkavasárnap kivételével minden vasárnap és ünnepnapon zárvatartást rendel el. A munkarendet hétfőtől szombatig a munkáltató határozza meg, amely nem lehet több 90 óránál. Vasárnapi nyitvatartás esetén ez legfeljebb 105 óra lehet – mondta.

A tárcavezető arra is rámutatott, hogy a kereskedők maguk dönthetik el egyéni igényeik, a szezonalitás, a mikrolokáció és egyéb releváns tényezők alapján, hogy melyik 16 vasárnapon tartanak majd nyitva az évben.

Kivételek is vannak

A jogszabálytervezet a kivételek között említi egyebek között a benzinkutakat, valamint a kórházak, repülőterek, busz- és vasútállomások területén működő üzleteket, továbbá a vásárokat és a piacokat. A trafikok vasárnap és ünnepnapokon 7-től 13 óráig lehetnek nyitva. A korábbi tervezetben ez utóbbihoz tartoztak a pékségek is, de ezt most kivették a javaslatból.

Hirdetés

Andrej Plenkovic horvát kormányfő a kabinet ülésének a sajtó számára nyilvános részén elmondta: a 16 munkavasárnappal olyan modell mellett döntöttek, amely egyensúlyt hoz, és amely hozzájárul a munkavállalók jogainak érvényesítéséhez, valamint a családi élethez.

Fenntarthatóan és minőségi módon szerettük volna ezt megtenni, és a döntéshozatali folyamatban minden érdekelt féllel egyeztettünk

– tette hozzá.

A korábbi kísérletek kudarcot vallottak

Az MTI beszámolója szerint

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/23/horvatorszag-vasarnap-zarvatartas-nyitvatartas-korlatozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …