2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Könnygázzal és vízágyúval próbálják megfékezni a párizsi tüntetőket

Hirdetés

Könnygázzal és vízágyúval próbálják megfékezni a párizsi tüntetőket

A reformmal a kormány a jelenlegi 62 évről 2030-ig fokozatosan 64 évre emelné a nyugdíjkorhatárt. Az intézkedést azzal indokolják, hogy egyre kevesebb fiatal jut egyre több idős emberre, így a nyugdíjrendszer nem fenntartható. A nyugdíjkorhatár emelése ellen tiltakozók január óta tüntetnek és sztrájkolnak.

A döntés mindössze néhány perccel a francia parlament alsóházában, a Nemzetgyűlésen tervezett szavazás előtt született, ugyanis a kormány nem volt biztos szavazataik számában.

A lépés hamarosan bizalmatlansági indítványt indíthat el Macron kormánya ellen. A bejelentés órákkal azután történt, hogy a francia parlament felsőháza csütörtök reggel 193:114 arányban elfogadta a nyugdíjkorhatár emelésére vonatkozó törvényjavaslatot, ami várható volt, ugyanis a felsőház konzervatív többsége a magasabb nyugdíjkorhatárt támogatja.

Dühösen reagált az ellenzék

A döntés azzal a kockázattal jár, hogy tovább szítja a Franciaországot az elmúlt hónapokban megrázó tüntetéseket és sztrájkokat. Emellett az ellenzéknek jogot ad arra, hogy azonnal bizalmi szavazást írjon ki a parlamentben. Az ellenzék dühösen reagált arra a döntésre, hogy a jogszabályról folytatott többhetes vita után nem kerül sor a szavazásra – írja a France24.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/16/franciaorszag-tuntetes-emmanuel-macron-elisabeth-borne-nyugdijreform-francia-kormany-torvenymodositas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Az MTI szerint a támadó péntek este a német főváros Reinickendorf negyedében egy lakóház bejáratánál …