2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kongatják a vészharangot: súlyos demográfiai katasztrófa előtt áll Japán

Hirdetés

Kongatják a vészharangot: súlyos demográfiai katasztrófa előtt áll Japán

“Nemzetünk az utolsó órában van, hogy képes legyen fenntartani társadalmi funkcióit” – mondta a kormányfő. “Olyan kérdés ez, amely nem tűr halasztást” – figyelmeztetett. 

A makrogazdasági fronton Kisida Fumio felszólította a törvényhozókat, hogy fogjanak össze annak érdekében, hogy Japán “új növekedési pályára” álljon a koronavírus-világjárvány után.
Úgy vélekedett, hogy célja elérésének kulcsa a bérnövekedés lehet, amelynek meg kellene haladnia az ukrajnai háború nyomán emelkedő globális élelmiszer- és energiaárak okozta inflációs rátát. A bérnövekedés újraosztja a vállalatok megnövekedett bevételeit a munkavállalók között, és ösztönzi a fogyasztói kiadásokat, amelyek vásárlóértékét visszaveti a több mint 40 éve legsúlyosabb infláció.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230123-japan-demografia-nepssegfogyas-katasztrofa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter bejelentette: Szíriának is segít a magyar állam a földrengés sújtotta területen

Szijjártó Péter bejelentette: Szíriának is segít a magyar állam a földrengés sújtotta területen

Szijjártó Péter a háromnapos stratégiai kormányülés után bejelentkezett a győri repülőtérről, mielőtt Üzbegisztánba utazott volna, …